april 17, 2024

saskia brent

Lees meer over lifestyle

Het onderhouden van je motorhelm

Net zoals je motor en je motorkleding, is het ook belangrijk om je helm goed te onderhouden. Als motorrijder maak je intensief gebruik van je helm en hij krijgt dan ook veel te verduren. In dit artikel lees je hoe je je helm goed onderhoudt en wat de aandachtspunten zijn.

De buitenkant van je helm

Voor het schoonmaken van de buitenschaal van je helm kan je een speciale reiniger kopen, maar je kan er ook voor kiezen om te reinigen met wat water en eventueel wat zeep. Hierbij is het wel belangrijk dat je geen allesreiniger gebruikt, dit kan namelijk de buitenschaal van je helm aantasten.

Het vizier

Als je vizier niet goed schoon is, kan dit je zicht tijdens het motorrijden belemmeren en beperken. Voor het schoonmaken van je vizier zijn ook speciale reinigingsmiddelen te koop bij gespecialiseerde winkels, maar voorzichtig schoonmaken met water en een zachte borstel volstaat vaak ook. Is het rubber bij je vizier wat stroef geworden? Je kan dit rubber insmeren met wat vet om ervoor te zorgen dat het rubber niet uitdroogt en soepeler beweegt.

De binnenkant van je helm

Door je huid en haren wordt de binnenkant van je motorhelm vuiler. Vaak kan je, net zoals bij je motorkleding, de voering uit je helm halen en deze apart wassen. Kan je de voering van jouw helm er niet uithalen? Dan zijn er gelukkig andere manieren om de binnenkant schoon te maken, namelijk door met een natte doek je helm van binnen schoon te maken. Ook zijn er speciale reinigers beschikbaar waar je dit mee kan doen.

Door het goed onderhouden van je motorhelm heb je niet alleen een schone helm, maar je kan je helm ook aanzienlijk langer gebruiken. Heb je vragen over het reinigen van jouw motorhelm? Vraag dan advies aan een professional.