mei 29, 2024

saskia brent

Lees meer over lifestyle

Wil je weer lekker aan het werk? Volg eerst een herintreder opleiding

Als je na langere tijd het werk weer op wilt pakken kan dit best wat problemen met zich mee brengen. De kans is groot dat jouw kennis niet meer up-to-date is. En misschien heb je wel nooit een opleiding gevolgd. Dan kun je het bij de meest werkgevers wel schudden. Om jouw achterstand in te halen is het voor jou een verstandige zet om eerst een herintreder opleiding te volgen. Een MBO opleiding van opleidingsinstituut Fabius bijvoorbeeld. Dit geeft jou de mogelijkheid om al je kennis weer op te frissen en alles te leren over de meer recente ontwikkelingen in jouw vakgebied. En als je nooit een opleiding hebt gevolgd kun je een mooie basisopleiding volgen die jou klaarstoomt voor jouw nieuwe carrière. Als je klaar bent met de opleiding zal je snel merken dat er veel meer deuren voor jou open gaan.

 

Er worden geen voorwaarden gesteld aan je vooropleiding

Als je in het verleden een opleiding hebt gevolgd kan het moeilijk zijn om toegelaten te worden tot een opleiding. Omdat jouw kennis gedateerd is voldoe je eenvoudigweg niet aan de voorwaarden. Hetzelfde geldt voor iedereen die nooit een opleiding heeft voltooid. En juist als herintreder is het volgen van een goede opleiding cruciaal. Bij Fabius begrijpen ze dit en laten ze daarom iedereen toe, ongeacht je vooropleiding.

 

De kosten van het onderwijs zijn relatief laag

Veel mensen laten zich afschrikken door de kosten van het onderwijs in Nederland.  Je hebt immers al zoveel andere maandelijkse uitgaven waar je rekening mee moet houden. Fabius wil echter niet dat dit een reden voor je is om dan maar helemaal af te zien van een opleiding. Daarom houden zij de kosten van het onderwijs laag en zijn de kosten fiscaal aftrekbaar.